KSJ OPHOVEN

Wie?

KSJ Ophoven werd opgericht, na samenvoeging van KSA en Roodkapjes in 2001. Het is een jeugdbeweging met talloze tradities en een rijke geschiedenis. Talloze vrijwilligers hebben zich gedurende al deze jaren voor KSJ Ohoven ingezet. Al deze mensen hebben veel energie in de KSJ gestoken en hebben aan deze tijd ook veel onvergetelijke herinneringen overgehouden. Gedurende al deze jaren, en nu nog steeds, staan de waarden vriendschap en samenhorigheid centraal. Deze twee waarden worden elk jaar nog eens extra in de verf gezet tijdens ons groot kamp. Het groot kamp is als het ware een prachtige afsluiter van het werkjaar.  

 

KSJ Ophoven is een jeugdbeweging voor en door de jeugd van Ophoven en omstreken. Net zoals elke andere jeugdbeweging hebben wij een leidingsploeg die 2-wekelijks vol engagement uw kids entertaint!

Wie is de leidingsploeg?

  •  hoofdleiding
  • penningmeester
  • secretaris
  • Sitebeheerder
  • materiaalmeester
  • en nog zoveel meer.

 

 

 

 

Wat?

KSJ Ophoven is één van de 300 plaatselijke groepen van KSJ-KSA-VKSJ, met zijn 35 000 leden één van de drie grootste jeugdverenigingen in Vlaanderen. KSJ staat voor Katholieke Studerende Jeugd, de invulling die daaraan wordt gegeven, verschilt van groep tot groep. Wie meer informatie wil over de KSJ nationaal, kan altijd terecht op http://www.ksj.org/, de website van de nationale overkoepeling.

Het is onze bedoeling om ervoor te zorgen dat kinderen uit de buurt en ver daarbuiten, zich leren amuseren in groep en een middag of avond hebben om zich volledig uit te leven!

Wel, zo ongeveer elke veertien dagen hebben we op zondag een activiteit voor -12 en op zaterdagavond voor +12. Op zondag beginnen deze activiteiten om 14u in het KSJ lokaal en eindigt ze daar om 16u30 en op zaterdagavond van 19u00 tot 21u00. Je kan ook steeds bij de leiding terecht. Verder hebben we nog een aantal bijzondere activiteiten voor jong & oud. De hoogtepunten van het werkjaar zijn natuurlijk de 3-daagse en het kamp.
Om onze kas te spijzen, organiseren we onze spaghettidag. Verder doen we in de zomer papierslag.

Waar?

KSJ Ophoven heeft een schitterende verkeersvrije locatie in het hartje van Ophoven. We hebben er 2 prachtige lokalen, op de bovenverdieping van 'De Bongerd' ter beschikking.

De meeste van jullie weten wel waar onze lokalen gelegen zijn, voor diegene die dat nog niet wisten kunnen dit op deze pagina terugvinden.

De Activiteiten gaan door in de bovenste verdieping van " De Bongerd", dit is gelegen op het dorpsplein van Ophoven, naast de Basisschool " De Maaskei"
en sporthal " De Belder".

 

 

 

lokaal1lokaal2
Dit zijn twee zeer grote lokalen waar wij gebruik van mogen maken. Om de twee weken kan je ons hier terug vinden op zondag middag van 14u tot 16u30 en op zaterdag avond van 19u tot 21u. Maar ook op woensdag zie je ons hier soms, vergaderingen, voorbereidingen van spellen, poetsen,...

lokaal3lokaal4

 

Ben je nieuwsgierig? Kom gerust eens langs bij een activiteit, tegen 14u op een zondagnamiddag.

KSJ Ophoven
De Belder 23
3640 Ophoven-Kinrooi

Heb je nog vragen? Of zijn er dingen die we niet zo goed hebben uitgelegd? Kijk nog eens rustig rond op onze webstek. Als dat ook niet helpt mag je ook steeds bellen, mailen, postduiven sturen om ons te contacteren. mail ons!